Case

Selecties van a tot z voor het lokaal bestuur van Zottegem

Probis verlicht de werkdruk van de interne personeelsdienst van het lokaal bestuur Zottegem

Dit doen we door de volledige procedures van werving en selecties voor ons rekening te nemen, en dit voor alle functies binnen het lokaal bestuur.

Met onze persoonlijke begeleiding en nauwgezette opvolging garanderen we een volledige ontzorging van het lokale bestuur én een vlotte en juiste invulling van elke vacature.

Om alles in goede banen te leiden, vonden we in Probis een betrouwbare én professionele partner. Ze staan ons bij in het volledige selectieproces van a tot z en kunnen door hun jarenlange ervaring binnen het domein van lokale besturen ook beroep doen op een uitgebreid netwerk aan specialisten om ons te ondersteunen tijdens de selecties. Ook qua publicatie denken ze steeds pro-actief mee hoe we onze vacatures beter en gerichter in de markt kunnen zetten. Getuige hiervan is de aanwerving van een 10 tal zorgfuncties (zorg- en verpleegkundigen) begin dit jaar. Op ons eentje was dit zeker nooit gelukt in deze krappe arbeidsmarkt.

Lokaal bestuur Zottegem: al jaren tevreden klant

Lokaal bestuur Zottegem doet sinds 2009 beroep op Probis voor zijn werving- en selectieprocedures. Probis leidt en begeleidt de procedures van werving tot aanstelling van een nieuwe medewerker. Of dat nu over operationeel medewerker gaat of een managementteamlid.

Kristof Vermeiren

Ondersteuning voor personeelsdienst van Zottegem

De personeelsdienst van de lokaal bestuur Zottegem heeft de handen vol. Om de werkdruk van het team te verminderen, zocht het lokaal bestuur naar een externe partner die het grote aantal aanwervingsprocedures op zich kon nemen. Daarbij werd rekening gehouden met de organisatiecultuur.

In deze zoektocht kwam Zottegem uit bij Probis als deskundige partner voor de werving- en selectieprocedures. Probis is voor Zottegem een verlengde van de interne personeelsdienst.

Samen met Probis vond het lokaal bestuur in 2021 en 2022 onder andere een directeur lager onderwijs, enkele administratief medewerkers, een deskundige onderwijs, een communicatie-ambtenaar, een omgevingsambtenaar met specialisatie milieu, kinderbegeleiders, een kok, maatschappelijk werkers, een magazijnier, ploegbazen en arbeiders.

Complete, persoonlijke begeleiding

De sterkte van onze aanpak voor Zottegem? We bieden complete begeleiding en voelen het lokale bestuur écht aan.

We nemen daarbij de selectieprocedure van diverse functies in het lokaal bestuur voor onze rekening.

Wat houdt dit in?

  • alle voorbereidende activiteiten (opstellen advertentie en functiebeschrijving);
  • het voeren van de procedure (contacten met de kandidaten, voeren van selectiegesprekken,… );
  • het sluiten van de procedure (opmaken van verslagen).


We gebruiken daarvoor diverse selectietechnieken, afgestemd op de functie, om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Dankzij ons ruime netwerk vinden we ook de beste juryleden om ons hierbij te ondersteunen.

Nauw en persoonlijk contact staat centraal in deze samenwerking. Zo houden wij de vinger aan de pols en leren we het lokaal bestuur en haar cultuur écht goed kennen.

Volledige ontzorging voor Zottegem

De hele samenwerking is erop gericht om het lokaal bestuur van Zottegem volledig te ontzorgen.

Probis trekt de hele procedure; van de beslissing om een functie in te vullen tot de effectieve aanstelling van de geselecteerde kandidaat.

Zottegem kon steeds rekenen op een kwalitatieve, objectieve en resultaatgerichte aanpak. Dankzij deze begeleiding kunnen we garanderen dat we steeds de juiste kandidaat vinden voor het lokaal bestuur van Zottegem. En dat zonder de werkdruk op de interne personeelsdienst te verhogen.

Selecties door Probis

Je mensen zijn de toekomst van je organisatie. De basis daarvoor leg je met een kwalitatieve werving en selectie. Heb je daarvoor niet de tijd of de expertise? Dan ondersteunen wij jou bij het vinden van mensen die je organisatie écht versterken. We doen dat altijd op maat en vanuit ervaring en expertise.

Werving en selectie voor jouw lokaal bestuur

Ben jij net als de lokaal bestuur Zottegem op zoek naar perfecte match tussen je bestuur en nieuwe medewerkers?

Vind je die liever vandaag dan morgen maar heb je niet de tijd of de expertise voor een kwalitatieve werving en selectie?

Wij ontzorgen je bij elke fase van de wervings- en selectieprocedures en vinden de juiste mensen voor elke vacature.

Neem contact met ons op en we maken er samen werk van.