Advies en begeleiding voor de publieke sector > organisatieontwikkeling > lerend netwerk

Lerend Netwerk Organisatiebeheersing en -ontwikkeling 2023-2024

Bij organisatiebeheersing is maatwerk de sleutel tot succes. Wat werkt in de ene organisatie werkt daarom nog niet in een ander lokaal bestuur. En omgekeerd. Maar je licht opsteken bij andere organisaties, dat loont! Leren van andere lokale besturen kan enorm verrijkend zijn. In het netwerk tref je collega’s die, net als jij, in de weer zijn met organisatiebeheersing en kwaliteit. Het netwerk verbindt, inspireert, en gaat aan de slag met thema’s die je als lid van het netwerk zelf kiest.

In september 2023 stapten maar liefst 1 op de 6 Vlaamse besturen mee in de derde editie het netwerk. Maak jij ook graag deel uit van het plezantste kennisnetwerk van het land? Er is nog plaats voor enkele snelle beslissers in het tweede instapmoment!

Wat je mag verwachten:

 • 10 intervisiemomenten waarvan er minstens 4 fysiek worden georganiseerd.* 
 • Toegang tot een interactief discussieforum – je staat er dagelijks in contact met de andere leden van het netwerk én de adviseurs van Probis.
 • Een digitale bibliotheek en leerplatform waarin alle webinars, whitepapers … omtrent organisatiebeheersing en -ontwikkeling gebundeld worden.

Het deelnametarief voor nieuwe leden bedraagt €950 (excl. BTW).*

*Stap je in vanaf januari 2024? Dan kan je genieten van 6 intervisiemomenten (waarvan minstens 2 fysieke) voor een verlaagd instaptarief van €650 (excl. BTW).

"Het is heel fijn en interessant om de collega's te zien. Dit zorgt voor een echt netwerk. Fijn dat er dieper ingegaan kan worden op een onderwerp en we verschillende visies horen. Ik zit telkens na afloop boordevol inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan! "
Judith Colaert - lokaal bestuur Diksmuide

Overzicht van de planning

In het Lerend Netwerk streven we naar een gezonde mix van interactie en zelf op zoek gaan naar informatie. We organiseren maandelijks een intervisiemoment, waarbij we afwisselen tussen fysieke intervisiedagen en digitale vraagbaken.

Digitale vraagbaak (steeds in de namiddag)

 • Woensdag 27 september 2023
 • Maandag 20 november 2023 
 • Donderdag 25 januari 2024* (lees hier een terugblik op de vraagbak)
 • Maandag 19 februari 2024*
 • Woensdag 24 april 2024* (lees hier een terugblik op de vraagbak)
 • Donderdag 23 mei 2024*

Live intervisiedagen (volledige dag)

 • Dinsdag 24 november 2023 (lees hier een terugblik op de dag)
 • Donderdag 14 december 2023
 • Dinsdag 19 maart 2024 (lees hier een terugblik op de dag)
 • Donderdag 13 juni 2024*

*Stap je in vanaf januari 2024? Dan kan je genieten van 6 intervisiemomenten (waarvan minstens 2 fysieke) voor een verlaagd instaptarief van €650 (excl. BTW).

Heb je nog een vraag voor ons?

Voor welke profielen is het Lerend Netwerk bedoeld? 
Wat komt er aan bod tijdens de intervisiedagen?
Hoe gaat het digitaal leerplatform precies in z’n werk? 

Op deze en vele andere vragen geven we een antwoord op onze “veelgestelde vragen”-pagina. Overige vragen kan je stellen via info@probis.be.

"Ik wil graag mijn enthousiasme delen over een bijzondere leergemeenschap waarvan ik deel uitmaak. Dit lerend netwerk is als een schatkist vol kennis en ervaring. Het is een dynamisch team van ervaren professionals en toegewijde netwerkleden. Samen wordt er gestreefd naar groei en ontwikkeling. Waardevolle ideeën en praktische handvatten schieten net paddenstoelen uit de grond. Er wordt sterk geloofd in kennisdeling en het bieden van inzichten die meteen in de praktijk toepasbaar zijn. De benadering is 100% praktijkgericht. Dus, als je op zoek bent naar een leergemeenschap die niet alleen kennis deelt, maar ook praktische oplossingen biedt, dan ben je hier aan het juiste adres. Je wordt uitgenodigd om mee te groeien, kennis te delen en samen te werken aan zowel de organisatie ontwikkeling als jouw professionele ontwikkeling."