Verkiezingen in 2024

Vijf verkiezingen, twee verkiezingsdagen & één lokaal bestuur

2024 staat voor de deur, beladen met niet één, maar twee verkiezingsdagen die van onze lokale besturen weer heel wat zullen vragen.  

De complexiteit van verkiezingen is als een uitdagende puzzel. Het is intussen alweer even geleden en een opfrissing in hoe de verkiezingen efficiënt te organiseren is wellicht aan de orde. Voor collega’s die nieuw zijn in deze materie is de uitdaging nog groter. Het coördineren van verkiezingen vergt gestroomlijnd projectmanagement, gerichte expertise en naadloze samenwerking tussen diverse actoren, zowel binnen als buiten de organisatie. Dat de operationele druk zal stijgen, lijkt nu al een feit. Dat er ook ander veranderingen zijn (opkomstrecht/stemrecht, stemrecht leeftijd, ‘rechtstreekse burgemeesterverkiezing’…) maakt het hele verhaal nog extra boeiend.

Onze aanpak voor vlekkeloze verkiezingen

Als trouwe partner van lokale besturen bundelen Probis en Vanden Broele de krachten om u op een professionele manier bij te staan bij de organisatie van de verkiezingen.

Het aanbod is modulair opgebouwd, waardoor we op maat kunnen werken van jouw specifieke noden:

De voordelen van Probis & Vanden Broele:

  • Probis’ Projectmanagement: Probis neemt de leiding bij het plannen, coördineren en uitvoeren van het project ‘verkiezingen’. We zorgen ervoor dat alle stappen in het proces soepel verlopen, van voorbereiding tot evaluatie, tot de uitvoering de dag zelf. We maken samen een traject waarbij je kan aangeven welke je ondersteuning wenst.
  • Vanden Broele’s juridische expertise: Vanden Broele zorgt dat jullie verkiezingen conform de regelgeving verlopen. Hun team biedt helderheid over wettelijke vereisten en helpt lokale besturen om regelgetrouw te blijven.
  • Betrouwbare backoffice ondersteuning: Probis waarborgt dat de complexe administratieve procedures naadloos en foutloos verlopen.
  • Samenwerkingsverband: de samenwerking tussen Probis en Vanden Broele zorgt voor een gestroomlijnde uitvoering van jouw verkiezingen. Door goede communicatie en informatie-uitwisseling werken we samen aan het verhogen van de doeltreffendheid van de organisatie van verkiezingen.
Contacteer Jiel Buffel

Laten we kennismaken!

Met Probis en Vanden Broele heb je partners die de complexiteit van verkiezingen begrijpen en streven naar kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze gezamenlijke inspanningen bieden lokale besturen de expertise en ondersteuning die nodig zijn om verkiezingen met succes te organiseren.

Benieuwd naar onze timing, kostprijs en concrete aanpak? Contacteer dan vrijblijvend Jiel Buffel die je vrijblijvend wegwijs maakt in onze dienstverlening!