Vormingskalender > inhouse opleidingen

Wees de burn-out voor! (voor leidinggevenden)

Leidinggevenden in de zorg zijn een kwetsbare groep voor burn-out. Het zijn meestal betrokken medewerkers met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Maar het is niet de situatie waarin we leven en werken die druk geeft, maar de wijze waarop we ernaar kijken en het betekenis geven. In deze vorming werken we vooral aan de manier waarop we in balans kunnen blijven tussen onze eigen verwachtingen en die van de patiënten, collega’s, organisatie en ons privé-leven.

In de eerste sessie bekijken we onze eigen rol als leidinggevende en hoe we omgaan met de verschillende verwachtingen. Welke stijl van leidinggeven kunnen we hanteren om zo onze stress te beïnvloeden? De trainer toont ons hoe we teveel stress kunnen voorkomen hoe we om kunnen gaan met druk en beïnvloeding en welke vaardigheden en technieken we in onze werksituatie kunnen hanteren.

In de tweede sessie zien we dat we meerdere rollen hebben en hoe we de zorg voor onszelf kunnen inbouwen in ons levensplan. Hoe werken we aan de balans tussen lichaam en geest?
We eindigen de vorming met een persoonlijk ontwikkelplan om actief mee aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Taal

Nederlands

Aantal sessie

2 x 3 uur

Prijs

op aanvraag

Sector

Alle zorgorganisaties

Doelgroep

Leidinggevenden

Thema

Leidinggeven