Vormingskalender > inhouse opleidingen

Versterk je veerkracht!

Inhoud

Voelt het voor jou ook aan alsof je de Mount Everest beklommen hebt de voorbije maanden? Een mentale en fysieke uitputtingsslag? 

De voorbije periode was zeer heftig voor wie in de zorgverlening werkt. Omgaan met een onzichtbare en onvoorspelbare vijand die voor onzekerheid zorgt. Omgaan met de eigen emoties. Omgaan met gestresseerde collega’s. Omgaan met ziekte en overlijden van bewoners-patiënten-cliënten en het begeleiden van hun familie. Je staat in de vuurlinie en wordt mentaal en fysiek op de proef gesteld.

Je veerkracht komt onder druk te staan. Maar wat is dat nu juist én moet je dat nú hebben? Mag je even jouw hoofd laten hangen? Hoe geef je alles een plaats en pik je de draad weer op?

Vanuit onze ervaring binnen Probis group willen we jullie ondersteunen en begeleiden om deze moeilijke periode te verwerken. Onze psychologen hebben daarom een dubbel programma opgezet bestaande uit enerzijds een workshop en anderzijds een persoonlijke begeleiding.

In de workshop staan we stil bij de gebeurtenissen van de voorbije maanden vanuit de eigen beleving. Via reflectie bieden we ruimte voor een terugblik op wat er gebeurde en hoe je dit zelf ervaren hebt. Deze sessie heeft tot doel om de eigen stress- en trauma-ervaringen te verwerken door deze te delen met collega-zorgverleners. We reiken enkele technieken aan om het verwerkingsproces te vergemakkelijken. We creëren een veilige omgeving om even te ventileren. Een eerste stap om je veerkracht te verhogen en wat er gebeurde een plaats te geven.

Praktische informatie

Taal

Nederlands

Aantal sessie

1 x 4 uur

Prijs

op aanvraag

Sector

Zorgorganisaties

Doelgroep

Alle medewerkers

Thema

Welzijn