Vormingskalender > inhouse opleidingen

Verschillen als meerwaarde

Diversiteit op de werkvloer is een realiteit. Tussen werknemers bestaan er veel verschillen (leeftijd, communicatiestijl, manier van werken, gezinssituatie, etnische herkomst, opleiding, ervaring,…). En maar goed ook.

Vaak werken verschillen op de werkvloer in ons voordeel. Verschillende talenten kunnen we complementair inzetten. De “klanten” vormen immers ook geen homogene groep.

De ene zorgverlener zal makkelijker kunnen ingaan op de zorgbehoefte van een bepaalde hulpvrager dan de andere. Of het feit dat je bepaalde kenmerken deelt met hulpvragers (geslacht, etnische herkomst, leeftijd, gezinssituatie,…) maakt soms (!) dat je sneller begrip kan opbrengen voor de hulpvraag (of het vreemde gedrag) van een bepaalde klant. Toch komt het ook voor dat diversiteit het moeilijk maakt om te functioneren als team.

In deze cursus leer je welke stappen je zelf kan zetten om constructief om te gaan met moeilijke situaties. Je krijgt geen kant en klare snel inzetbare oplossing. Je leert wel een duurzame basishouding aan, die op lange termijn het verschil maakt en waarmee je concreet aan de slag kan met jouw team.

Deze vorming kadert in het functiecomplement hoofdverpleegkundige. Wij verzorgen alle administratie hierrond.
Wij hebben eveneens een open aanbod functiecomplement hoofdverpleegkundige. Deze vindt u hier terug.

Praktische informatie

Taal

Nederlands

Aantal sessie

2 x 4 uur

Prijs

op aanvraag

Sector

Alle zorgorganisaties, Thuiszorg – PWA – Dienstenchequebedrijf, VAPH, Woonzorgcentra, Ziekenhuizen

Doelgroep

Hoofdverpleegkundigen

Thema

Functiecomplement hoofdverpleegkundige