Een succesvol uurrooster betekent dat je als planner beschikt over een voldoende aantal voltijds equivalenten, koppen en de juiste contracten om de personeelsinzet en vooropgestelde kwaliteitsvolle zorg 7/7 te garanderen. Door de personeelsbezetting correct af te stemmen op de gewenste personeelsinzet en rekening te houden met de netto beschikbaarheid per voltijds equivalent, zorgt men tevens voor minimale roosterverstoringen voor de werknemer. Tijdens de opleiding maakt men kennis met de diverse factoren die de netto beschikbaarheid beïnvloeden en leert men hoe men de personeelsbehoefte per organisatorische entiteit kan objectiveren en opvolgen. Het slaat als het ware een brug tussen de planner en het hoger management.
Om de beschikbare personeelsbezetting optimaal in te roosteren, is een transparante en efficiënte dienstroosterplanning, afgestemd op de Arbeidswet van 1971 noodzakelijk. Tijdens de opleiding maakt men kennis met de Arbeidswet, alsook met indicatoren gezond roosteren. Bovendien krijgt men tal van praktische tips & trics om te komen tot een succesvol uurrooster.
Na een boeiende theoretische uiteenzetting in de voormiddag, gaan de deelnemers in de namiddag al spelenderwijze zelf aan de slag met een fictief woonzorgcentrum.
Korte inhoud:
1. Wat is een goed uurrooster?
2. Probleemstelling
3. Toepassing wettelijke bepalingen en arbeidswetgeving
4. Bepalen van het werkvolume in mijn organisatie
5. Van werkvolume naar uurrooster
6. Van uurrooster naar personeelsinzet
7. Omgaan met ziekteverzuim
8. Praktische hanteerbaarheid van het uurrooster
9. Indicatoren gezond uurrooster
10. Is het uurrooster transparant?
11. Een instrument voor personeelsbeheer
12. Organisatorische oplossingen
13. Vragen