Open opleidingen > VSB Basis personeelsdienst en administratie

VSB Basis personeelsdienst en administratie

In een eerste deel introduceren we kort de VSB-financiering in de ouderenzorg (basistegemoetkoming voor zorg, eindeloopbaanfinanciering en aanvullende financiering). We zoomen in op de wettelijke voorschriften en procedures, de actuele personeelsnormering en de geldende termijnen. We vertrekken van de wettelijke basis en reiken mogelijkheden aan om wijzigingen in deze voorschriften en regelgeving zelf op te volgen.

In een tweede deel behandelen we de financieringen door het sociaal fonds en de mogelijke interferentie tussen de verschillende financieringen. We staan stil bij een correcte personeelsinzet en –opvolging en besteden hierbij de nodige aandacht aan de punten waarop men dient te letten bij aanwerving, functiewijziging, enz... Vervolgens focussen we ons op het administratieve proces met betrekking tot de financieringsaangifte (eCalcura) en de communicatie met de zorgkassen (eWZCfin).

We eindigen met een overzicht van de laatste nieuwe regelgeving. 

Korte inhoud: 

  • VSB-financiering: context en kort overzicht van de regelgeving en berekeningswijze van de basistegemoetkoming voor zorg
  • Eindeloopbaan en aanvullende financiering: regels en mogelijkheden 
  • Financieringen sociaal fonds en het belang van optimale personeelsinzet (interferentie en optimaal gebruik van de verschillende financieringen)
  • VSB-administratie: correct gebruik van de eCalcura-applicatie en administratief proces eWZCfin
  • Overzicht van de meest recente nieuwigheden in de regelgeving

Praktisch digitaal:
Wij werken via ons leerplatform in TalentLMS. Twee dagen op voorhand ontvangen de deelnemers een mail om in te loggen. Vanuit het leerplatform kan de deelnemer de syllabus/powerpoint/werkmap downloaden en doorklikken naar de live-omgeving (Zoom).

We raden aan om op voorhand in te loggen op het leerplatform en de documenten te downloaden. Log 10 minuten op voorhand in om naar de Zoom-omgeving te gaan. De trainer geeft iedereen toegang in de kamer bij de start van de webinar.

Bij problemen kan je bellen naar 050-84.10.57 of mailen naar vormingen@probis.be

Praktische informatie

Startdatum

21/10/2024

Prijs

€ 245.00

Locatie

DIGITAAL LIVE

DIGITAAL LIVE

Doelgroep

Alle medewerkers

Doelsector

Zorg en Welzijn

Trainers

Tom Gerrits

Programma

NAAMDATUMVANTOT
Dag 1 - NM21/10/202413:0016:30
Dag 2 - NM24/10/202413:0016:30

Annulatievoorwaarden

U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

“Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.”

Naam – bedrijf

Lorem ipsum dolor si amet

Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.

At imperdiet dui accumsan sit amet nulla facilisi. Nulla facilisi cras fermentum odio eu feugiat pretium nibh. Nunc sed augue lacus viverra.