Teamlead Chris De Bock

“Er is volgens mij geen enkele situatie waar een organisatie niet sterker uit kan komen, ze moeten zich soms gewoon anders organiseren.”

Waar focus jij je op als teamlead binnen Probis?

“Als manager van de Publieke sector coördineer ik de teams Organisatieontwikkeling en Interimmanagement. Om voldoende voeling met het werkveld te behouden, voer ik nog steeds enkele projecten uit.” Van waar komt jouw passie om organisaties te verbeteren?
“Elke klant heeft een uniek verhaal & een andere nood aan verandering. Het geeft me een kick om telkens samen met de klant de zoektocht te doorlopen naar de geschikte oplossing. Een organisatie zien groeien en realiseren welke stappen zij gezet hebben, geeft me heel veel voldoening.” 

Waar hou jij je op dagelijkse basis mee bezig?
“Ik coach mijn collega’s in hun projecten en probeer samen met hen het verschil te maken. Daarnaast zorg ik mee voor de ontwikkeling van nieuwe werkmethoden en producten die organisaties helpen om een veranderingsproces door te maken.”

Wat betekent meedenken, meedoen & meegroeien voor jou binnen je functie?
“Meedenken staat centraal vanaf het moment een klant een vraag stelt. Luisteren naar en meedenken over de noden maakt dat we vanaf de start samen een oplossing uitwerken op maat van de organisatie. Meedoen zorgt voor de energie wanneer je samen naar de oplossing toe werkt. We groeien daarnaast mee mét de organisaties. We volgen de sector en spelen graag in op de noden van de, snel veranderende, publieke sector.”

Welke quote staat jou op het lijf geschreven?
“Der bestaat niets als slecht weer, der is alleen slecht gekleed. Er is niets gelijk het niet kunnen, ge zijt gewoon nog niet gereed.” Uit “Da besta nie” van Het Zesde Metaal. Er is volgens mij geen enkele situatie waar een organisatie niet sterker uit kan komen, ze moeten zich soms gewoon anders organiseren. Daarnaast is het vaak niet de kennis of de kunde die ontbreekt maar zijn organisaties gewoon nog niet klaar voor de verandering. Net daar kunnen we het verschil maken voor onze klanten.

Meer weten over de gezichten achter Probis?Ontdek het ganse team hier!