Vormingskalender > inhouse opleidingen

Reset je brein: uit je piekermindset naar een groeimindset

Stress geeft aanleiding tot piekeren. Maar piekeren geeft ook meer stress. Steeds meer medewerkers kampen met werkgerelateerd piekeren en hebben moeite om mentaal los te koppelen van het werk.

Dit is een  workshop waarin we concreet aan de slag gaan met het opbouwen van mentale lenigheid en veerkrachtiger leren reageren op stress. In deze workshop worden de deelnemers uitgedaagd om out of the box te leren denken en automatische ineffectieve gedachtenpatronen te doorbreken. In deze sessie komen inhoudelijk volgende thema’s aan bod:

  • Hoe kan piekeren leiden tot een vicieuze cirkel van stress?
  • Wat is het verschil tussen piekeren en creatief denken?
  • Wat is het verband tussen denken –voelen –doen?
  • Hoe je interne criticus en  je zaag en klaagmodus  tot rust brengen?
  • Hoe je foutieve denkpatronen herkennen en herprogrammeren naar energiegevende gedachten?
  • Hoe kan je breinpauzes tijdens je werkdag inplannen?
  • Hoe thuis mentaal loskoppelen van het werk?

Deelnemers verwerven inzicht in de invloed van hun interne radio op hun functioneren  en leren hoe ze die kunnen afstemmen op een veerkrachtiger radioprogramma. Dit is een belangrijke hefboom om te vermijden dat een vicieuze stress cirkel ontstaat die de batterijen aflaadt. Op die manier kunnen medewerkers veerkrachtig  leren omgaan met werkdruk, wendbaarheid en worden medewerkers aangemoedigd om hun interne radio af te stemmen op hun talenten en kracht! Van een piekermindset naar een groeimindset resulteert in meer bevlogenheid en meer werkplezier!

We werken interactief met concrete oefeningen die resulteren in een actieplan dat de deelnemer op weg zet van gebaande paden naar nieuwe gedachtewegen!

Praktische informatie

Taal

Nederlands

Aantal sessie

1 x 3 uur

Prijs

op aanvraag

Sector

Alle zorgorganisaties

Doelgroep

alle medewerkers

Thema

Het eigen welzijn