Vormingskalender > inhouse opleidingen

Persoonlijke effectiviteit: hoe krijg ik het gedaan?

Tijdens deze vorming leert men niet de tijd beheersbaar te maken, maar wel de opdracht op een kwalitatieve en kwantitatieve wijze te realiseren. Men leert niet alleen prioriteiten te stellen, maar vooral hoe men meer kan doen met de tijd. De deelnemer krijgt terug ruimte voor creativiteit, schept klaarheid in complexe processen en projecten. Stress (tijdens én na de werkuren) neemt drastisch af.

De focus ligt rond stilstaan bij prioriteiten, eigen drijfveren, het ‘waarom’ de deelnemer
ervaart dat hij/zij zijn job niet georganiseerd krijgt.

Aan de workload en het aantal uren per dag kunnen we meestal niet veel doen, maar aan ons tijdsbeheer kunnen we wel werken. A.h.v. een vorming leert men vooral slimmer i.p.v. harder te werken. Je wordt je bewust van je eigen efficiëntie en je krijgt kapstokken aangereikt die je meer grip doen krijgen op je eigen werksituatie.
Het is ook het principe van taken vast te leggen zodat de werknemer niet meer over zijn taken hoeft na te denken. Je hoofd wordt vrijgemaakt en je gaat je focussen op het eigenlijke uitwerken van je taken.

Personeelsleden zetten een systeem op waarmee ze terug overzicht en controle krijgen in hun dagelijkse taken en daarbij hun persoonlijke effectiviteit verhogen.

Praktische informatie

Taal

Nederlands

Aantal sessie

2 x 3 uur

Prijs

op aanvraag

Sector

Alle zorgorganisaties

Doelgroep

Leidinggevenden

Thema

Leidinggeven