Open opleidingen > De invloed van bewoners en familie op een team

De invloed van bewoners en familie op een team

Inhoud:
Bewoners en familie brengen hun stijl, sfeer, verwachtingen en gedachten binnen in het WZC. Niet enkel bij de start van een samenwerking, maar ook tijdens hun verblijf is er een beïnvloeding. Deze invloed kan zowel positief als negatief zijn. Vooral de negatieve beïnvloeding blijft kleven en weegt op een team. Hoe kan je dit omkeren?

Tijdens deze vorming vertrekken we vanuit de emoties en gedachten die bij familie leven en hoe deze geuit worden in het WZC.

Daarna gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen:


 • Hoe kan je deze negativiteit tot een minimum beperken? (onthaalprocedure)

 • Wat is jouw rol als zorgmedewerker? (verwachtingen binnen het team)

 • Hoe kan ik het team ondersteunen? (luisteren, tips geven, ‘intervisie’, rolverplaatsing)

 • Bespreking concrete casussen
 •  

  Na de vorming ga je naar huis met mogelijkheden die je kan vertalen naar eigen aanpak en mogelijkheden op de werkvloer.

  Praktisch digitaal:
  Wij werken via ons leerplatform in TalentLMS. Twee dagen op voorhand ontvangen de deelnemers een mail om in te loggen. Vanuit het leerplatform kan de deelnemer de syllabus/powerpoint/werkmap downloaden en doorklikken naar de live-omgeving (Zoom).
  We raden aan om op voorhand in te loggen op het leerplatform en de documenten te downloaden. Log 10 minuten op voorhand in om naar de Zoom-omgeving te gaan. De trainer geeft iedereen toegang in de kamer bij de start van de webinar. Bij problemen kan je bellen naar 050-84.10.57 of mailen naar vormingen@probis.be

Praktische informatie

Startdatum

21/03/2024

Prijs

€ 140.00

Locatie

DIGITAAL LIVE

DIGITAAL LIVE

Doelgroep

Alle medewerkers

Doelsector

Zorg en Welzijn

Trainers

Marjan Huybrechts

Programma

NAAMDATUMVANTOT
Deel 1 - VM21/03/202409:0012:00
Deel 2 - NM21/03/202413:0016:00

Annulatievoorwaarden

U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

“Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.”

Naam – bedrijf

Lorem ipsum dolor si amet

Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.

At imperdiet dui accumsan sit amet nulla facilisi. Nulla facilisi cras fermentum odio eu feugiat pretium nibh. Nunc sed augue lacus viverra.