Open opleidingen > Begeleiden vanuit optimisme

Begeleiden vanuit optimisme

Inhoud: 
Begeleiden vanuit optimisme is een positieve en proactieve manier van begeleiden die gericht is op:
•    het aanmoedigen van groei
•    ontwikkeling en het bereiken van doelen
•    het aanmoedigen van positieve veranderingen
•    het erkennen van de krachten en capaciteiten van de persoon die wordt begeleid. 

In plaats van zich te richten op problemen en beperkingen, wordt vanuit de positieve psychologie optimisme naar voren geschoven als dé competentie om te ontwikkelen. 

Begeleiding vanuit optimisme omvat vaak het stellen van doelen en het plannen van acties om deze doelen te bereiken. Het gaat erom de persoon die wordt begeleid te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën die hen in staat stellen om hun doelen te bereiken en te werken aan hun eigen ontwikkeling.

Twee belangrijke aspecten van begeleiden vanuit optimisme is: 
•    het erkennen van de successen en prestaties, hoe klein deze ook zijn
•    positieve feedback te geven en te benadrukken wat er goed gaat

Je leert in deze workshop de belangrijkste principes van positieve psychologie, de voordelen van optimisme en welke rol het kan spelen in jouw job en dagelijks leven. We gaan aan de slag met praktische oefeningen.

 

Praktisch digitaal: 
Wij werken via ons leerplatform in TalentLMS. Twee dagen op voorhand ontvangen de deelnemers een mail om in te loggen. Vanuit het leerplatform kan de deelnemer de syllabus/powerpoint/werkmap downloaden en doorklikken naar de live-omgeving (Zoom). 

We raden aan om op voorhand in te loggen op het leerplatform en de documenten te downloaden. Log 10 minuten op voorhand in om naar de Zoom-omgeving te gaan. De trainer geeft iedereen toegang in de kamer bij de start van de webinar. 

Bij problemen kan je bellen naar 050-84.10.57 of mailen naar vormingen@probis.be 

Praktische informatie

Startdatum

18/04/2024

Prijs

€ 140.00

Locatie

DIGITAAL LIVE

DIGITAAL LIVE

Doelgroep

Alle medewerkers

Doelsector

Zorg en Welzijn

Trainers

Katrin Derboven

Programma

NAAMDATUMVANTOT
VM18/04/202409:0012:00
NM18/04/202413:0016:00

Annulatievoorwaarden

U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

“Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.”

Naam – bedrijf

Lorem ipsum dolor si amet

Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.

At imperdiet dui accumsan sit amet nulla facilisi. Nulla facilisi cras fermentum odio eu feugiat pretium nibh. Nunc sed augue lacus viverra.