Open opleidingen > BelRAI - TTT-Screener en Sociaal Supplement

BelRAI - TTT-Screener en Sociaal Supplement

BelRAI-instrumenten brengen op een gestructureerde en gestandaardiseerde manier de zorgnoden van kwetsbare personen in kaart met als doel kwalitatieve zorgplanning na te streven en kwaliteitsmonitoring te realiseren. BelRAI© laat toe een globale beoordeling te maken van een persoon zijn fysieke, cognitieve, psychische en sociale zorgnoden.

Inhoud:

In deze opleiding worden de medewerkers van de zorgorganisaties (zowel thuiszorg als woonzorgcentra) opgeleid tot BelRAI-trainer voor het BelRAI-screener instrument + Sociaal Supplement.

Je leert hoe je de BelRAI Screener gebruikt om een eerste screening van de zorgbehoeften van een cliënt uit te voeren en hoe je met behulp van BelRAI Sociaal Supplement een meer gedetailleerde beoordeling kunt maken van de sociale aspecten en context van de cliënt. Na afloop van de opleiding bent u in staat om op een professionele en deskundige manier BelRAI Screener en BelRAI Sociaal Supplement toe te passen in jouw werk en kan je een waardevolle bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg die je verleent.

Binnen deze opleiding TTT BelRAI-Screener & Sociaal Supplement komen volgende onderdelen aan bod (zowel theorie als praktijk):


  • Inleiding en coderen van de BelRAI Screener en BelRAI Sociaal Supplement

  • Introductie en gebruik

  • Gestandaardiseerde codering van de verschillende items

  • Uitleg over de gebruikte software

  • Herhaling en verdieping van de verschillende items (a.d.h.v. casusmateriaal)

  • Implementatie en bespreking van het BioPsychoSociaal model: aandachtspunten bij een indicatiestelling

  • Verdieping rond training geven in de organisatie

 

Tijdens de looptijd van de opleiding kunnen alle deelnemers vrijblijvend en kosteloos gebruik maken van de Pycicare BelRAI-software, zonder enige aankoopverplichting.


Belangrijk! Voor het vlotte verloop van deze sessies vragen wij om zelf een apparaat (laptop/tablet) mee te brengen om gratis gebruik te kunnen maken van de Pyxicare-software.

Dit traject bestaat uit 3 volledige dagen opleiding. Daarnaast moeten de deelnemers rekening houden met een halve dag voorbereidingstijd voor de huiswerkopdrachten.


 

Doelgroep:

  • Medewerkers thuiszorgdiensten
  • Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de opname van bewoners in het woonzorgcentrum

 

Na het beëindigen van de volledige opleiding ontvangen de medewerkers een opleidingsattest als BelRAI-trainer erkend door de Vlaamse overheid.

Probis voorziet als expertisecentrum BelRAI erkend door de Vlaamse overheid in opleidingen voor alle BelRAI-instrumenten. Op onze website vindt u meer uitleg over de andere instrumenten.

Praktische informatie

Startdatum

07/03/2024

Prijs

€ 550.00

Locatie

Dienstencentrum Den Aftrap
Gerdapark 14
9100 Sint-Niklaas

Doelgroep

Medewerkers

Doelsector

Zorg en Welzijn

Trainers

Wim Vrancken

Programma

NAAMDATUMVANTOT
Deel 107/03/202409:0012:00
Deel 207/03/202413:0017:00
Deel 328/03/202409:0012:00
Deel 428/03/202413:0017:00
Deel 525/04/202409:0012:00
Deel 625/04/202413:0017:00

Annulatievoorwaarden

U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

“Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.”

Naam – bedrijf

Lorem ipsum dolor si amet

Vulputate enim nulla aliquet porttitor lacus luctus. Nisi lacus sed viverra tellus in hac. Donec pretium vulputate sapien nec. Lacus vel facilisis volutpat est velit. Porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere ac ut consequat.

At imperdiet dui accumsan sit amet nulla facilisi. Nulla facilisi cras fermentum odio eu feugiat pretium nibh. Nunc sed augue lacus viverra.