Probis lanceert lerend netwerk over de kracht van lokale zorg en welzijn

Het leed is geleden. De strijd gestreden. De decretale graden zijn aangeduid zoals wettelijk voorzien. Eind goed, al goed. Of toch niet? Misschien begint het échte werk nu pas. Want nu het stof is gaan liggen, komen heel wat uitdagingen opnieuw boven water. Hoe pakken wij concreet die nieuwe context voor lokaal sociaal beleid aan? De 'inkanteling' van het OCMW in de gemeente? De uitbouw van een geïntegreerd breed onthaal?

 

Leren van elkaar

Intussen zijn heel wat leidinggevenden, diensthoofden en adjuncten opgezadeld met nieuwe opdrachten. Beter nog: uitdagingen. Dé IKEA-handleiding om al die uitdagingen succesvol aan te pakken is er niet. Elke gemeente heeft immers haar eigen historiek, cultuur en ambities.

Net daarom geloven wij erg in het leren van elkaar. Woorden wekken, daden strekken, toch? Daarom start Probis op 6 september 2018 in de provincie Antwerpen met een vijfdelig lerend netwerk voor leidinggevenden, diensthoofden en adjuncten over de beste tools, instrumenten en methodieken om uw lokaal sociaal beleid doordacht vorm te geven. En zo meteen ook duurzaam de transitie te maken.

Zó maakt Zoersel de transitie

De eerste sessie zal plaatsvinden in Zoersel, waar algemeen directeur Kristof Janssens zal schetsen hoe Zoersel de integratie OCMW-gemeente heeft aangepakt en zich voorbereidt op het geïntegreerd breed onthaal.

Op het einde van de sessie bepalen wij, sámen met de deelnemers, 4 topics waarmee de problematiek tijdens de volgende sessies verder uitgebeend zal worden.

Dit lerend netwerk wordt geleid door Julien Van Geertsom, senior adviseur strategie bij Probis en voormalig voorzitter van de POD Maatschappelijke Integratie.

Het deelnametarief bedraagt € 675 voor de vijf sessies. Het aantal deelnemers is beperkt. Snel inschrijven loont dus. Inschrijven kan via www.vzwvorm.be.

Bekijk de uitnodiging.

Wat?

Dit vijfdelig lerend netwerk staat voor een onderbouwde zoektocht naar de beste instrumenten en methodieken om uw lokaal sociaal beleid duurzaam vorm te geven.

Een zoektocht waarbij alle deelnemers elkaar helpen, motiveren en inspireren.

Voor wie?

Leidinggevenden, diensthoofden en adjuncten uit de provincie Antwerpen, die ervan overtuigd zijn dat gedeelde kennis dubbele kennis is.

Interactiviteit is tijdens de sessies voor ons van vitaal belang. Daarom houden wij vast aan max. 12 deelnemers.

Wanneer?

Vanaf donderdag 6 september 2018 van 9 tot 12 u. De eerste sessie zal plaatsvinden in het Administratief Centrum Zoersel, Handelslei 167, 2980 Zoersel.

De vier volgende sessies zullen telkens in nauw overleg met de deelnemers worden ingepland.

Erbij zijn?

Julien Van Geertsom, senior adviseur strategie en voormalig voorzitter van de POD Maatschappelijke Integratie, gaat graag samen met u op zoek naar de beste tools voor duurzame transitie. Inschrijven kan via www.vzwvorm.be.