Is optimisme over ziekteverzuim op zijn plaats?

Uit cijfers die HR-dienstverlener SD Worx vorige week publiceerde blijkt dat het ziekteverzuim in België in 2016 nagenoeg constant bleef ten opzichte van 2015. Het totale verzuimpercentage kende in 2016 een stijging van 0,12%, van 5,40% naar 5,52%. Dat de stijging van het ziekteverzuim lijkt af te vlakken, zou alvast aanleiding kunnen geven tot voorzichtig optimisme. Tegelijk is het zo dat er heel wat verschillende, op elkaar ingrijpende factoren een rol spelen bij het ontstaan van kort en langdurig ziekteverzuim. De ervaring leert ons dat dat in zorg en welzijn nog meer geldt dan in andere sectoren.

Wat in zorg en welzijn?

Dat het ziekteverzuim in zorg en welzijn hoger ligt dan in andere sectoren, leidt alvast geen twijfel. In zorg en welzijn verrichten veel medewerkers immers fysiek zwaar werk. Wat meteen ook een hoger ziekteverzuim met zich meebrengt. En laten wij daarbij ook de psychische belasting van die medewerkers niet uit het oog verliezen.

Eén op 16 is er vandaag niet

Afhankelijk van de gehanteerde definities en de gebruikte parameters levert de zoektocht naar hét ziekteverzuimpercentage in zorg en welzijn verschillende antwoorden op. Globaal kan gesteld worden dat één op de 16 medewerkers in zorg- en welzijnsorganisaties er vandaag niet is.

Na het 'hoeveel' moeten wij het natuurlijk ook over het 'waarom' hebben. En heel vaak blijken zorg- en welzijnsorganisaties eigenlijk - soms onbewust - een heel scherpe kijk te hebben op de antwoorden op die waaromvraag. De moeilijkheid zit hem vaak in de heel specifieke aanpak die elk antwoord vereist. Of het nu om werkplanning gaat, dan wel om fysieke of psychische factoren.

'Op de juiste wind naar een slimme personeelsplanning'

Op donderdag 22 februari zoomen Probis en vzw Vorm in op de slimme inzet van zorgpersoneel tijdens de HR business game 'Op de juiste wind naar een slimme personeelsplanning'.

Op deze dag gaan woonzorg- en HR-professionals op zoek naar de beste antwoorden op vragen als:

  • Hoe zet ik mijn medewerkers in op de juiste plaats én het juiste moment?
  • Welke processen moet ik in kaart brengen om de juiste keuzes te maken?
  • Bestaat 'juist' eigenlijk wel in personeelsplanning?

Helaas was deze sessie al snel volzet. Wij houden u uiteraard graag op de hoogte van de volgende edities. Bezorg ons daarvoor eenvoudigweg uw gegevens via ons contactformulier.

Meer weten?

Daarnaast kunt u ook bij vzw Vorm terecht voor verschillende vormingen over verzuim. Neem vandaag nog een kijkje!