Ontdek hoe eVorm uw organisatie, uw medewerkers én uw klanten doet groeien

Dat leren vandaag veel verder moet gaan dan zomaar de oplossing aanreiken voor een probleem, spreekt voor zich. Het gaat steeds meer het reflecteren over nieuwe, innovatieve manieren om met bepaalde situaties om te gaan. Vzw Vorm gelooft dat slimme kennisverwerving en -borging een van dé sleutels is tot warme, kwalitatieve zorg. Zorg die bovendien betaalbaar en op maat is. Daarom wordt er volop ingezet op eVorm: een gloednieuw e-learningplatform. Liesbeth Ponsaerts (rechts op de foto) en Caroline Van der Perre delen graag hun kijk op de toekomst van werken en leren in zorg en welzijn.

Blijvend leereffect

Liesbeth Ponsaerts: "De complexiteit van het werk in zorg en welzijn neemt haast met de dag toe. Interventies, van welke aard dan ook, vragen steeds meer van de zorg- en welzijnsprofessional. En het ziet ernaar uit dat de rol van die zorg- en welzijnsprofessional ook de volgende jaren nog ingrijpend zal veranderen."

Caroline Van der Perre: "Daarom geloven wij zo sterk in e-learning. Door e-learning wordt de afstand tussen kennisverwerving en kennistoepassing op de werkvloer veel kleiner. Dat maakt dat het leereffect in de praktijk meteen ook veel groter en blijvender is. De nieuw verworven kennis wordt op die manier meteen stevig in de medewerker én de organisatie verankerd."

Eigen leertempo en leerstijl

Liesbeth: "Bovendien kunnen cursisten met eVorm steeds leren op hun eigen tempo. Iedereen heeft immers een eigen leertempo en leerstijl. e-learning maakt het mogelijk om de inhoud van een vorming, training of opleiding steeds af te stemmen op de leerstijl van de doelgroep. Die doelgroep krijgt zo meteen ook een helder inzicht in het eigen kennisniveau en de groeikansen die de vorming hem of haar biedt."

Caroline: "Maar ook organisaties heeft e-learning heel wat te bieden. Zo kan er bespaard worden op indirecte kosten als vervoer, accommodatie, ... Daarnaast kan een brede en diverse doelgroep, via snel en eenvoudig aanpasbare leerformats, toch geïndividualiseerde vormingstrajecten volgen. Steeds bite-sized en steeds 24/24 en 7/7 toegankelijk. Het platform gebruiken is al mogelijk vanaf één gebruiker voor één module."

"En ook trainers ervaren al snel de voordelen van e-learning. Zo kunnen zij heel eenvoudig de modules op de verschillende kennisniveaus van de deelnemers ontwikkelen, en kunnen zij met interactieve en aantrekkelijke tools steeds gaan voor een optimaal resultaat. Dit alles maakt dat ook de klant, cliënt, bewoner, patiënt, zorgconsument, ... de vruchten plukt van e-learning. Slim, zorgenderwijs leren dat leidt tot kwalitatieve en vooral - warme - zorg."

Digitale leertechnologieën

Liesbeth: "Met ons e-learningplatform eVorm hebben wij getracht al onze ervaring en die van onze trainers te koppelen aan de nieuwste leertechnologieën. Het resultaat? Een uiterst gebruiksvriendelijke leeromgeving voor kwalitatieve vormingen. Op maat of kant-en-klaar. Allemaal in een aansprekende en aantrekkelijke lay-out."

Lerende organisatie

Caroline: "Bij vzw Vorm geloven wij rotsvast in de principes van de lerende organisatie en in het investeren in het levens- en loopbaanlang ontwikkelen van medewerkers. Tijd en aandacht worden immers steeds schaarser, en dus waardevoller."

"Leren is vandaag, meer dan ooit een verhaal van én-én! Zowel in-house vorming, open opleidingen, studiedagen, congressen, intervisie, coaching, ... én e-learning kunnen zorgen voor een optimale leerervaring bij uw medewerkers."

Liesbeth: "Intussen zijn er al heel wat thema's in ontwikkeling: klantgerichtheid, inoefenen van de Katz-schaal, kwaliteitszorg, functioneringsgesprekken, burn-out op de werkvloer, hoe krijg ik mijn mening gezegd, veranderingen doorvoeren, omgaan met een moeilijke collega, belevingsgerichte zorg, reageren op een conflict, diverse generaties op de werkvloer, ... U kunt er daarbij steeds van op aan dat de inhoud helemaal up-to-date is."

"En het begint allemaal bij slim, zorgenderwijs leren. Via eVorm."

Nieuwsgierig naar eVorm?

Liesbeth en Caroline komen graag bij u langs voor een demo. Neem vandaag nog contact op via caroline@vzwvorm.be of 050 84 10 57.

Download de eVorm factsheet.