Intervisiereeks voor leidinggevenden VAPH

Omgaan met veranderingen in het management van voorzieningen voor personen met een beperking.

Na het succes van de inspiratiesessies lanceert Probis in het najaar een intervisiereeks voor leidinggevenden in de VAPH-sector. 

De doelstelling is om, vanuit de praktijkervaring van collega’s, te leren omgaan met veranderingen. Elke sector in verandering kent vele uitdagingen. De leidinggevende van vandaag werkt anders dan de leidinggevende van morgen.

Onderwerpen die tijdens de sessies aan bod komen zijn onder meer: schaalvergroting en netwerkorganisaties, persoonsvolgende en nieuwe alternatieve financiering, andere behoeften bij doelgroepen en diversifiëring van het zorgaanbod in functie van behoefte, omgaan met weerstand, flexibel en innovatief gaan werken ...

Iedere sessies begint met een inleiding door de begeleider rond het vastgelegde thema. Daarna gaan de deelnemers in werkgroepjes zelf aan de slag. Uiteraard is hierbij een actieve inbreng van de deelnemers vereist, en er wordt met (kleine) huiswerkopdrachten gewerkt.

Het accent ligt op bruikbare tips en ideeën om na de sessie toe te passen in de eigen werkcontext. Na afloop van de reeks heeft de deelnemer bijkomende inzichten verworven rond de werking van een organisatie en zijn of haar functioneren daarbij. Het is vooral de bedoeling om te leren van elkaar; de begeleider van Probis - senior adviseur Carl Lodewyckx - treedt op als inleider, procesbegeleider en facilitator.

De eerste reeks start op dinsdag 22 oktober 2019 en vindt plaats bij Probis in Geel.

Een reeks bestaat uit zes sessies van een 3,5 uur, in een ritme van een sessie per maand.

In het voorjaar van 2020 start een volgende reeks in Aalter.

Meer info en inschrijven via de website van vzw Vorm.