De beste investering? Menselijk kapitaal.

Op donderdag 1 juni organiseerden vzw Vorm en Probis in congrescentrum De Montil in Affligem voor de achtste keer het congres HR in de Zorg. Het centrale thema was dit jaar 'menselijk kapitaal'. In budgettair krappe tijden komt het erop aan alle middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dat geldt ook voor uw menselijk kapitaal. Net dat menselijk kapitaal staat vandaag echter onder druk. Meer dan 320 HR-professionals gingen in Affligem samen op zoek naar de slimste investeringsstrategieën.

Hoogrenderende investering

De deelnemers konden zelf hun dagprogramma samenstellen uit 28 sessies en workshops, met thema's als absenteïsme, zelfsturing, leiderschap, cocreatie, team- en organisatieontwikkeling, employer branding, ...

Waar elke spreker het over eens was? Dat investeren in menselijk kapitaal áltijd rendeert. Op korte én lange termijn. Meer nog: dat investeren in menselijk kapitaal net grote financiële kosten kan vermijden. Denk maar aan de nefaste invloed dat alleen al een wegebbende medewerkersbetrokkenheid zou hebben over de kwaliteit van zorg- en dienstverlening.

Spraakmakende keynotes

Ook dit jaar weer strikten vzw Vorm en Probis twee spraakmakende keynotes.

Elke Geraerts - auteur van 'Het Nieuwe Mentaal' - hield een vurig en fel gesmaakt pleidooi voor meer lef, thuis én op de werkvloer.

Lef om die smartphone wat meer uit te zetten, lef om die mythe die multitasking heet te doorpikken, lef om vaker te kiezen voor wat ons energie geeft, ...

Jos Borremans - senior specialist leiderschap & organisatieontwikkeling bij Volvo Car Gent - gaf een intrigerende kijk op het begrip 'team'.

Hij heeft het veel liever over 'teaming'. In een snel veranderende netwerkwereld is het immers zaak voortdurend nieuwe verbindingen aan te gaan. Net in die dynamische connectiviteit schuilt volgens Jos Borremans de grote kracht van teams. Of - beter nog - 'teaming'.

U kon er niet bij zijn?

Jammer. Maar geen nood. U kunt steeds een link aanvragen naar de presentaties van HR in de Zorg 2017. Bezorg ons daarvoor eenvoudigweg uw gegevens via het contactformulier.

U kunt uiteraard ook steeds terecht op www.vzwvorm.be voor een volledig overzicht van alle opleidingen, studiedagen en congressen.