Nieuws

Probis Consulting, CC Consult, CC Select en vzw Vorm bundelen de krachten

Geplaats door sven op .

Probis Consulting, CC Consult (*), CC Select en vzw Vorm werken vanaf nu nauwer samen. Hierdoor bouwen we verder aan een groter disciplinair team van gespecialiseerde adviseurs. Uw dienstverlening wordt immers ook complexer. We blijven u in de toekomst graag ondersteunen met deskundige expertise op alle gebieden van uw activiteiten.

lees meer
Opleiding | Wegwijs in de nieuwe regelgeving woonzorg

Geplaats door sven op .

Onze ouderenzorg staat vandaag voor één van de grootste omwentelingen ooit. Heel wat nieuwe regelgeving staat in de steigers, of heeft intussen al ingang gevonden. Door die veelheid aan informatie is de kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet niet ondenkbeeldig. Misschien waant u zich wel in een doolhof.

lees meer
Probis en ING houden ouderenzorg tegen het licht

Geplaats door sven op .

De voorbije maanden bracht Probis, in opdracht van ING België, opnieuw de ouderenzorg in kaart. Op basis van een steekproef van meer dan 550 woonzorgcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, werden een aantal sprekende sleutelindicatoren tegen het licht gehouden. Daarbij kwamen de verschillende beheerstypes - not-for-profit, publiek en privaat-commercieel - uitgebreid aan bod. Uit het rapport blijkt dat de vergrijzing alvast minder hard lijkt toe te slaan dan een aantal jaren geleden werd gevreesd. Jeroen Trybou licht toe.

lees meer
Kiezen is winnen. Een ethisch kompas voor keuzes in de zorg

Geplaats door sven op .

Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren Probis en vzw Vorm in Vormingscentrum Guislain in Gent de studiedag 'Wanneer ons moreel kompas faalt'. Tijdens deze studiedag willen wij, samen met u, nadenken over het spanningsveld tussen normen en praktijk. Tussen 'goed willen doen' en professioneel ethisch handelen. Een van de sprekers in Prof. Dr. Yvonne Denier van Zorgnet-Icuro en KU Leuven. Zij zal het hebben over hoe in de zorg kiezen ook winnen kan zijn. Op voorwaarde dat zorgverleners hun ethisch kompas volgen.

lees meer
Hoe 'ondeugend' ethisch leiderschap zorgverleners weer raakbaar maakt

Geplaats door sven op .

Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseren Probis en vzw Vorm in Vormingscentrum Guislain in Gent de studiedag 'Wanneer ons moreel kompas faalt'. Tijdens deze studiedag willen wij, samen met u, nadenken over het spanningsveld tussen normen en praktijk. Tussen 'goed willen doen' en professioneel ethisch handelen. Een van de sprekers is Linus Vanlaere, docent en onderzoeker verbonden aan VIVES Verpleeg- en vroedkunde en vrij wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven. Hij zal het hebben over ondeugend ethisch leiderschap. Leiderschap dat zorgverleners weer 'raakbaar' kan maken.

lees meer