Nieuws

Timing BelRAI staat vast

Geplaats door sven op .

Op 28 juni 2019 keurde de Vlaamse Regering definitief de uitvoeringsbesluiten bij het nieuwe woonzorgdecreet van 15 februari 2019 goed. BelRAI voorwaarde erkenning woonzorgvoorziening De uitvoeringbesluiten bevatten onder meer de timing waarbinnen BelRAI binnen de diensten voor gezinszorg, diensten maatschappelijk werk van het ziekenfonds en woonzorgcentra verplicht geïmplementeerd moeten worden. BelRAI wordt één van de voorwaarden om erkend te worden of blijven als woonzorgvoorziening.

lees meer
Intervisiereeks voor leidinggevenden VAPH

Geplaats door sven op .

Omgaan met veranderingen in het management van voorzieningen voor personen met een beperking. Na het succes van de inspiratiesessies lanceert Probis in het najaar een intervisiereeks voor leidinggevenden in de VAPH-sector. 

lees meer
Nieuw Learning & Development Center Aalter

Geplaats door sven op .

Begin juni opende Probis Groep een nieuw Learning- & Development Center in Aalter. Onder andere de kantoren van vzw Vorm verhuisden van Oostkamp naar Aalter. Maar er gebeurt nog veel meer op deze nieuwe locatie.

lees meer
Eigen-wijs in de Zorg

Geplaats door sven op .

Op 9 en 10 oktober organiseert het expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en /of meervoudige beperking De Vleugels, het zorgcongres 'Eigen-wijs in de zorg'. Probis Consulting steunt dit initiatief met veel plezier.

lees meer
Probis inspireert directies VAPH

Geplaats door sven op .

De sector van de voorzieningen voor personen met een beperking kent grote uitdagingen. De wetgever zorgt voor een nieuwe persoonsvolgende financiering. 

lees meer