Nieuws

Decreet Lokaal Sociaal Beleid hangt het kastje aan de muur

Geplaats door sven op .

Opinie | Van het kastje naar de muur. En weer terug. Dat ervaren heel wat mensen die in nood zijn en om hulp vragen. Van het CAW naar het OCMW. Of naar het CGG. Of naar het CLB. Of naar het ... (Er komen u vast nog wel enkele afkortingen voor de geest.) Telkens opnieuw je verhaal vertellen. Telkens een nieuwe contactpersoon of begeleider. Om gek van te worden. Toch? Het klinkt hulpvragers en sociaal werkers echter maar al te bekend in de oren. Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin Jo Vandeurzen besliste daarom onlangs een einde te maken aan deze toestanden. Door Julien Van Geertsom, senior adviseur strategie

lees meer
Triple Aim brengt integrale zorg binnen handbereik

Geplaats door sven op .

Dat het zorglandschap van morgen en overmorgen er heel anders zal uitzien dan vandaag, staat vast. Want ook onze samenleving verandert voortdurend, en steeds sneller. Die transitie creëert echter niet alleen tal van kansen, maar ook heel wat onzekerheden. Denk daarbij maar aan de financiële implicaties, die tot op vandaag nog erg troebel zijn. Ze roepen heel wat angst en onzekerheid op, en staan vaak zelfs schaalvergroting en fusie- en samenwerkingstrajecten in de weg. Wat al die evoluties echter gemeen hebben, is dat zorg in de toekomst integraal zal zijn. Net in die integraliteit schuilt de grote kracht, maar meteen ook de grote uitdaging van deze verandering. Wij zijn alvast overtuigd van het potentieel van Triple Aim in deze context.

lees meer
"Het gaat erom jezelf 'future-proof' te maken."

Geplaats door sven op .

Op donderdag 7 juni 2018 zal Tom Haak, oprichter en directeur van het HR Trend Institute, de afsluitende keynote verzorgen tijdens de 9de editie van HR in de Zorg, in congrescentrum De Montil in Affligem; een organisatie van vzw Vorm. Hij zal er zijn unieke kijk geven op de belangrijkste trends op het gebied van mens en organisatie. Tegelijk zal hij de laatste ontwikkelingen op het gebied van HR tech schetsen, en aantonen hoe die kunnen helpen om lerende organisaties te versterken. Wij voelden hem al even aan de tand.

lees meer
Gespecialiseerde coaching zet leidinggevenden op het juiste spoor

Geplaats door sven op .

In heel wat gemeenten wordt er op dit moment ingrijpend gesleuteld aan de structuur van het lokaal sociaal bestuur. Dit zal voor heel wat leidinggevenden, secretarissen, diensthoofden, ... verregaande gevolgen hebben. Zowel wat de invulling van hun verdere loopbaan, als wat hun toekomstige opdrachten betreft. Om hen in deze onzekere tijden voor te bereiden op die dag na morgen, ontwikkelde het strategische team van Probis een bijzondere, inspirerende coaching-methodiek.

lees meer
"Zijn innovaties eigenlijk altijd verbeteringen?"

Geplaats door sven op .

Op donderdag 7 juni 2018 zal Ignaas Devisch de keynote verzorgen tijdens de 9de editie van HR in de Zorg in congrescentrum De Montil in Affligem; een organisatie van vzw Vorm. Ignaas Devisch is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij werkt als filosoof aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool. Tijdens zijn keynote 'Innoveren in de zorg. Geen kwestie van gezond verstand' zal hij onder meer inzoomen op het begrip 'innoveren', en wat wij daaronder verstaan. Wij probeerden alvast een tip van de sluier op te lichten.

lees meer